skip to Main Content

Historie

Maurits Johan Emanuël baron Huyssen van Kattendijke werd geboren in Arnhem op 21 oktober 1876. Hij huwde in december 1901 met jonkvrouw Christine Sybill Sarah Boreel, die reeds in januari 1903 overleed. Van Kattendijke is nooit hertrouwd. Hij woonde lange tijd in Zürich (Zwitserland), verzorgd door zijn huishoudster Fanny Suter en overleed daar op 21 mei 1961. Van Kattendijke leidde een teruggetrokken leven. Tijdens zijn leven richtte Van Kattendijke op 4 januari 1951 de Maurits van Kattendijke Stichting op met als doel het verlenen van financiële steun op filantropische grondslag. De nieuwe stichting had als eerste begunstigde het reddingstation Katwijk aan Zee. Ook het dorp Kattendijke werd niet vergeten.

Van Kattendijke en Suter

Mevrouw Thérèse Drucker is geboren te Amsterdam op 8 september 1882. Mevrouw Drucker volgde een zangstudie in Dresden (Duitsland) en leerde daar haar Tsjechische echtgenoot kennen, een Oostenrijkse officier. In de dertiger jaren is mevrouw Drucker van hem gescheiden. Uit het huwelijk zijn geen kinderen geboren. Na de scheiding verhuisde mevrouw Drucker naar Wenen (Oostenrijk) en gaf daar recitals en steunde verarmde musici.

Net voor de oorlog vertrok mevrouw Drucker naar Zwitersland, om daar tot 1956 op verschillend plekken te verblijven. Daarna verhuisde zij naar ’s-Gravenhage en later Scheveningen, waar zij op 26 november 1974 overleed.

Mevrouw Drucker heeft veel gedaan voor verarmde musici; zij gaf vaak een bijdrage aan leerlingen tot het volgen van hun muziekstudie. Tevens heeft zij veel betekend voor het Nederlandse TBC Sanatorium te Davos en het Zeehospitum te Kijkduin. Tijdens haar leven richtte mevrouw Drucker op 12 juli 1955 de Thérèse Drucker Stichting op.

Back To Top